Studietechnieken is een onderdeel van de trainingen Leer Leren, Leer Studeren en Leer Samen Leren. Ook komt het aan de orde in de trainingen voor docenten/mentoren die wij op scholen en universiteiten verzorgen.

Geleerden schatten dat je na één dag nog maar 30% weet van wat er door de docent is behandeld. Tijdens de training leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat je veel meer onthoudt. Geleerden schatten dat je na één dag nog maar 30% weet van wat je de dag ervoor hebt opgenomen. Bij het onderdeel Studietechnieken leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat je veel meer onthoudt. We behandelen onder meer hoe je een studieplan maakt en hoe je je concentratie kunt verbeteren. Maar ook wat het beste moment is om studiestof te herhalen tijdens het studeren, op welk moment van de dag je het beste leert, welke invloed slaap heeft op de studeerprestaties en hoe je informatie zo goed mogelijk kunt onthouden. Tijdens de training komt de door Purple Monkey ontwikkelde ‘Leerladder’ aan de orde.

Informatie blijft niet zomaar aan je brein plakken. Om te beginnen moet het je brein bereiken. Het moet binnenkomen. Dit is de eerste trede van de Leerladder. Vervolgens moet je de binnengekomen informatie begrijpen. Het brein heeft niets aan betekenisloze informatie. Als je de informatie begrijpt, moet je die vervolgens ook nog onthouden, anders is het ‘los zand’. Tenslotte wil je de informatie die je hebt onthouden ook nog kunnen toepassen. Op iedere trede van de Leerladder kan het misgaan en bij iedere trede is het mogelijk om mensen een zetje in de rug te geven. We leren je hiervoor handige studietechnieken.

 

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Open trainingen waarin dit onderwerp voor komt

za 14 sep Leer Samen Leren voor scholier en ouder (dag 2 op 5 okt) Informatie
Leer Samen Leren voor scholier en ouder
Training voor scholieren van ca. 11 t/m 15 jaar en ouder(s). Alle deelnemers leren hoe je slim kunt leren. Als ouder leer je ook hoe je kunt coachen bij het studeren.
Inschrijven
za 28 sep Leer Studeren voor eindexamen en vervolgstudie Informatie
Leer Studeren voor eindexamen en vervolgstudie
Maak krachtige samenvattingen, leer effectiever lezen en breng structuur aan in het studeren.
Inschrijven
za 2 nov Leer Leren Informatie
Leer Leren
Eendaagse training voor de middelbare scholier (vmbo/mavo, havo, vwo) in de leeftijd van circa 12 t/m 16 jaar. Leer slimmer leren!
Inschrijven