Door scholieren en studenten te leren hoe ze het beste kunnen leren, wordt studeren leuker. Ze hoeven minder tijd aan het huiswerk te besteden en halen toch betere cijfers.

Speciaal voor docenten en andere professionals in het onderwijs die lesgeven in studievaardigheden, hebben we de training ‘Breinonderwijs voor docenten’ ontwikkeld. Deze tweedaagse training verzorgen wij in-company op scholen (mbo, vo en po leerkrachten groep 7/8) en als open training in ons trainingscentrum in Vleuten. Je leert diverse technieken en krijgt handvatten om je eigen manier van lesgeven te optimaliseren. Je boodschap wordt krachtiger en je leert hoe je scholieren en studenten kunt begeleiden bij het slimmer studeren.

De training staat eerst in het teken van het zelf goed doorgronden van de studietechnieken. Vervolgens komt ook de overdracht daarvan aan scholieren en studenten aan de orde. De door Purple Monkey ontwikkelde concepten ‘Leerladder’ en ‘Geheugenpijlers’ worden behandeld. Tevens leer je alles over het maken van krachtige aantekeningen in de vorm van een mindmap, het structureren van informatie, plannen en over effectiever en efficiënter lezen. Aan het eind van de training heb je een duidelijk inzicht in de manier waarop het brein het beste leert. Je eigen lessen worden hierdoor krachtiger en je snapt wat de do’s en don’ts zijn bij het leren. Je kunt scholieren en studenten beter coachen op dit gebied.

De in-company training is uit te breiden met een derde dag waarin de koppeling wordt gelegd met ons mentorprogramma. Dit programma bevat modulaire lessen studievaardigheden die in de mentorles kunnen worden gegeven.

Ligt het niet in de mogelijkheden om op je school of universiteit de training Breinonderwijs voor docenten te organiseren ? Neem dan deel aan de open training in ons opleidingscentrum in Vleuten (NB hierin wordt geen koppeling gelegd met het mentorlesprogramma).

DUUR EN LOCATIE

De training vindt als open training plaats in het Purple Monkey opleidingscentrum te Vleuten. De beide dagen starten om 09.30 uur en duren tot circa 17.00 uur.

KOSTEN VAN DEELNAME AAN EEN OPEN TRAINING

Breinonderwijs voor docenten € 995,- per persoon vrijgesteld van btw en inclusief benodigd cursusmateriaal, koffie/thee/lunch.

Als er geen datum gepland staat, neem dan contact met ons op om je belangstelling kenbaar te maken. We plannen dan in overleg met belangstellenden een training in.

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Breinonderwijs voor docenten

vr 4 okt Breinonderwijs voor docenten (dag 2 op 11 okt) Inschrijven