In de boeken Leer Leren en Breinwijzer van Purple Monkey trainer John Cliteur, in de Agenda en Studeerplanner en in onze trainingen worden regelmatig tips gegeven, of er wordt verwezen naar een nuttige link en een stukje achtergrond. Op deze pagina tref je die informatie aan. Ook zie je wat nuttige links naar externe partijen op ons vakgebied.

Plannen

Huiswerk wordt door de docenten genoteerd in de digitale leeromgeving, in programma’s als Magister en Moodle. Het is handig om daarnaast gebruik te maken van een papieren schoolagenda. In de digitale leeromgeving staat namelijk wanneer het huiswerk af moet zijn, maar niet hoe je ervoor zorgt dat het die dag ook daadwerkelijk af is. Dat laatste heet plannen. Om je te ondersteunen bij het maken van en houden aan je planning bieden wij de Agenda en Studeerplanner. Een schoolagenda en planagenda ineen, voor scholieren en studenten.

Planagenda en schoolagenda ineen

Agenda en Studeerplanner

Agenda en Studeerplanner van Purple Monkey. Planagenda voor scholieren en studenten. De hele week overzichtelijk naast elkaar. Bovenaan noteer je het huiswerk en er onder per dag voldoende ruimte om te plannen.

Lees verder

Heb je een (extra) weekplanner nodig voor bijvoorbeeld een toetsweek of examen of een (extra) lesrooster? Je kunt ze hier downloaden.

Toetsweek of examenweekplanner

Lesrooster Agenda en Studeerplanner Purple Monkey

Klik hier voor een instructievideo over het gebruik van de Purple Monkey Agenda & Studeerplanner

CONCENTRATIE

’t Zakkie is een innovatief telefoonzakje met unieke technologie. Het zorgt ervoor dat alle signalen worden geblokkeerd wanneer de mobiele telefoon in ’t Zakkie zit. Een mobiele telefoon gaat binnen enkele seconden offline als je de telefoon er in doet en is ook weer direct online als je hem er uit haalt. Je kunt je dan beter concentreren tijdens het leren en als je in de klas zit.

HULP BIJ HET (SNEL)LEZEN

Purple Monkey heeft speciaal om het snellezen te trainen een online metronoom ontwikkeld. Daarnaast hebben we de Monkey Reader die je helpt bij het (snel)lezen van teksten op een beeldscherm.

Barokmuziek

Muziek heeft invloed op de gemoedstoestand en op het opnamevermogen van het brein. Veel van onze cursisten hebben in het verleden de, door Purple Monkey samengestelde, dubbelcd Brain Tunes ontvangen bij het cursusmateriaal. De muziekstukken van deze dubbelcd zijn nu ook te beluisteren via ‘Spotify Free’. Je hebt daar geen abonnement voor nodig, maar je moet er wel een gratis account voor aanmaken. De playlist Purple Monkey Brain Tunes op Spotify bevat rustige muziekstukken, voornamelijk uit de Barok. De muziek kan helpen om tijdens het werken en studeren je concentratie te verhogen.

FIKS

Fiks is het go-to platform voor HBO en WO studenten die op zoek zijn naar een leerzame en leuke stageplaats. Met een sterke focus op de behoeften van studenten, heeft Fiks sinds de lancering in 2019 een community van duizenden studenten opgebouwd, die via persoonlijke service contact kunnen leggen met geweldige stagebedrijven.

HULP BIJ SCRIPTIE

Scriptium.nlScriptium is een centrum voor educatieve ondersteuning dat hulp aanbiedt aan scholieren en studenten. Ze bieden o.a. scriptiebegeleiding waarbij ze redigeren op taal, structuur & inhoud. Kun je hulp gebruiken bij je scriptie? Zie hun site Scriptium.

Digitaal mindmappen

Mindmappen leer je het beste door te starten met het maken van handmatige mindmaps. Als je dat eenmaal goed beheerst, kun je ook digitale mindmaps gaan maken. Dit is een voorbeeld van de Regels van het Mindmappen in digitale vorm.

purple-monkey-regels-van-het-mindmappen-digitaal

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar waarmee je digitaal kunt mindmappen. Dit zijn enkele tips.

Xmind
Mindmanager
Mindgenius
Novamind

De pakketten zijn gratis te downloaden om te gebruiken tijdens een proefperiode.
Je kunt ook gratis gebruikmaken van het freewarepakket Freemind

Jongleren

Filmpje waarin Chris Bliss tovert met drie jongleerballen
Tips voor het leren jongleren van Jason Garfield

Woorden leren

De volgende sites zijn handig bij het leren van woordjes (in een vreemde taal);
wrts
teachnl

Grammatica

Voor hulp bij het begrijpen en leren van grammatica kun je deze sites raadplegen;
Perfect English Grammar
English Grammar Online
Bas Trimbos
TaalExtra (Squla)
WoordExtra (Squla)

Ergonomische leesstandaards als hulp bij het (snel)lezen

In onze webshop bieden we in diverse kleuren de handige leesstandaard ‘The Brilliant Reading rest’ aan.

Storingsmanagement bij e-mail

Om jezelf tijdens het werken of studeren zoveel mogelijk ongestoord te kunnen laten doorgaan, kun je alle waarschuwingen over een nieuwe mail beter uitzetten. In Microsoft Outlook bijvoorbeeld doe je dit door Outlook op te starten, te kiezen voor ‘bestand’ en dan voor ‘opties’ en vervolgens voor ‘e-mail’. Je krijgt dan bij ‘ontvangst van bericht’ een rijtje met 4 vinkjes die je aan of uit kunt zetten, bijvoorbeeld de waarschuwingspiep bij een nieuwe mail of een berichtje onderin je taakbalk.

Brainwriting

Brainwriting is een simpele en doeltreffende techniek die helpt bij het snel vinden van oplossingen voor problemen en kansen. Het heeft de karakteristieken van een brainstormsessie, maar is in feite veel krachtiger. Alle voordelen van het brainstormen worden behouden en de nadelen worden geëlimineerd. Download hier je formulieren om te gebruiken in de Brainwritingsessie. Heb je het boek Breinwijzer? Vanaf pagina 295 staan tips over het gebruik van de formulieren.

brainwriting ongenummerd
brainwriting genummerd

Vergaderstukken

Handige app om op Ipad aantekeningen te maken in (vergader)stukken (word, powerpoint, pdf); iAnnotate

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden