Doelgericht, afwisselend en modulair programma voor mentoren om in te zetten in de mentorlessen voor scholieren mbo, vo en po groep 7/8

Mentorlessen over studievaardigheden wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Purple Monkey heeft een programma voor de mentorles ontwikkeld dat scholen en mentoren hierbij op een professionele wijze ondersteunt. Het programma is in te zetten voor alle scholieren mbo, vo en po groep 7 en 8.

Het mentorlesprogramma bestaat uit losse modules die samen één geheel vormen. Als docent/mentor word je door Purple Monkey opgeleid in een driedaagse training en hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Je krijgt divers materiaal, zoals een overzichtelijk handboek, waarin de verschillende modules duidelijk zijn beschreven en de boeken Leer Leren en Breinwijzer. Iedere module heeft digitaal prestatiemateriaal en uitgewerkte oefeningen, om te gebruiken in de klas. Het programma kan in meerdere opeenvolgende leerjaren worden gebruikt. Op deze manier is de kwaliteit en de consistentie van de mentorlessen geborgd. De lessen bieden de theorie, verschillende oefeningen per onderwerp en meetmomenten. Hierdoor kun je zien of de scholier de kennis ook juist kan toepassen. Dit pakket maakt de mentorlessen professioneler. Als docent sta je boven de stof en geef je de scholieren een handvat om efficiënter te studeren.

Het programma biedt de volgende voordelen:

  • Modulair opgebouwd
  • Consistent geheel
  • Sluit aan bij de doelgroep en kan meerdere leerjaren achtereen worden gebruikt
  • Mentoren worden opgeleid en ondersteund
  • Kans om te sparren met collega’s tijdens optionele bijscholingsdagen
  • Kant en klare lessen die je naar je hand kunt zetten als je dat wilt
  • Professioneel trainingsmateriaal
  • Gratis updates

Het mentorlesprogramma zorgt voor eenduidigheid binnen de school . . . alle scholieren krijgen dezelfde basis en iedereen spreekt dezelfde ‘taal’.

Het mentorlesprogramma sluit aan bij de Purple Monkey Agenda & Studeerplanner, maar kan ook goed gevolgd worden met een ‘gewone’ agenda.

Desgewenst kan het programma worden aangevuld met een lezing van Purple Monkey tijdens een ouderavond. Zo worden de ouders/verzorgers betrokken bij het programma dat de scholieren krijgen aangeboden in de mentorles.

Als je interesse hebt om dit programma op je school in te zetten, maken we graag een afspraak.

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Mentorlesprogramma