Over ons

Purple Monkey is een trainingsorganisatie gericht op persoonlijke vaardigheidstrainingen. Trainingen voor efficiënter werken en studeren. De organisatie is opgericht in het jaar 2000 door directielid/trainer/auteur John Cliteur. Naast John beschikken we over een drietal ervaren trainers voor de zakelijke trainingen en een tiental trainers die gelicenseerd zijn voor de trainingen ‘Leer Leren’, ‘Leer Samen Leren’ en ‘Leer Studeren’. Voorts zijn op een groot aantal PO- en VO-scholen groepsleerkrachten en mentoren door ons opgeleid en gecertificeerd om het Purple Monkey Mentorlesprogramma te verzorgen.

De trainers voor de zakelijke markt hebben hun opleiding onder andere gevolgd bij Tony Buzan, Sean Adam, Edward de Bono en Stephen Covey.

Renée Koppenberg is het aanspreekpunt voor inhoudelijke informatie over zowel de open trainingen als de in-company trainingen. Meike de Wit is het contact voor vragen over facturen etc.

NRTO

Purple Monkey hecht veel waarde aan kwaliteit en professionaliteit. Daarom zijn we aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en conformeren wij ons aan de NRTO-gedragscode.

Cedeo-erkenning

Een opleidingsinstituut krijgt het Cedeo-keurmerk als het voldoet aan een reeks kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Tevens wordt er een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek door Cedeo uitgevoerd. Hierbij moet tenminste 80% van de benaderde referenten aangeven ‘tevreden’ of ‘zeer tevreden’ te zijn over verschillende aspecten in het voortraject, de training zelf en in het natraject. Bij zowel de maatwerktrainingen als de open trainingen behaalde Purple Monkey in 2022 weer 100%!!!!!  De erkenning betekent dat Purple Monkey een opleidingsinstituut is ‘dat aantoonbaar naar tevredenheid van deelnemers en organisaties opleidingen verzorgt.’ Het Cedeo-keurmerk is een borging van continue kwaliteit. Het Cedeo-keurmerk is weer verlengd voor 2 jaar.

Onze zusterorganisatie Purple Monkey Publishing BV geeft jaarlijks de Purple Monkey Agenda & Studeerplanner uit. Deze uitgeverij is ook de uitgever van de boeken ‘Leer Leren’ en ‘Breinwijzer’ die door onze trainer John Cliteur zijn geschreven..

NAAM?

Purple Monkey dankt haar naam aan de Purple Monkey visualisatietechniek. Tegenwoordig bewijst ook wetenschappelijk onderzoek dat visualiseren een enorme impact kan hebben op ons geestelijk welbevinden en ons functioneren. Door deze techniek toe te passen kom je helemaal tot rust (voor de kenners: je komt in het Theta stadium). Visualiseren is een krachtig tool dat onder meer door sporters gebruikt wordt om hun prestaties te verbeteren. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat je “gezien” moet hebben dat je wint, voordat je kunt winnen.

De Purple Monkey Visualisatie techniek maakt gebruik van de enorme kracht van het visualiseren. Zonder ‘zweverig’ te worden leren de deelnemers in dit optionele onderdeel van het Breinonderwijs hoe zij de Purple Monkey Visualisatie techniek kunnen gebruiken om binnen 50 seconden geheel te ontspannen en (meetbaar) slimmer te worden.

CRKBO-registratie

Iedere vier jaar neemt Purple Monkey deel aan een audit van het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Uitgangspunten bij de CRKBO-audit zijn: zorgvuldigheid, rechtszekerheid, redelijkheid, betrouwbaarheid en kenbaarheid. In 2022 heeft de audit weer met positief resultaat plaatsgevonden. De CRKBO-registratie van Purple Monkey is verlengd tot juli 2026. Dit betekent dat wij opleidingen en cursussen vrij van btw kunnen blijven aanbieden. Ons opleidingsaanbod is hierdoor aantrekkelijker geprijsd.

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden