Tweedaagse training die in het teken staat van slimme studietechnieken die het leren eenvoudiger en leuker maken.

SAMEN LEREN

De doelgroep van deze training Leer Samen Leren is scholieren van circa 11 t/m 15 jaar en hun ouder(s). Alle deelnemers (scholier en ouder) leren hoe je slim en effectief kunt leren. De ouders leren daarnaast hoe zij de scholier kunnen coachen bij het studeren. De training staat in het teken van slimme studietechnieken die het leren eenvoudiger en leuker maken, zoals mindmappen, plannen en effectief lezen. Door deze technieken hoef je minder tijd aan je huiswerk te besteden en gaan je resultaten omhoog.

Aan de orde komt o.a. het belang van samen leren (leren is goed, herhalen helpt en het beantwoorden van vragen door overhoring is nog beter), het behouden van totaaloverzicht, het onderkennen en aanbrengen van structuur. Ook gaat de trainer in op de vier geheugenpijlers om studiestof beter te onthouden, het indelen van een studiesessie en hoe je een planning kunt maken en daadwerkelijk kunt volgen. Tot slot leren we je hoe je op een slimme manier met teksten kunt omgaan. Je leert hoe je hoofd- en bijzaken in een tekst kunt onderscheiden en hoe je sneller kunt lezen. Deelnemers verdubbelen hun leessnelheid zonder begripsverlies. Ook bij deelnemers met dyslexie stijgt de leessnelheid enorm. Een groep bestaat uit maximaal 7 scholieren met ouder.

DUUR EN LOCATIE

De training duurt als open training twee zaterdagen (met een tussenpoos van 2 à 3 weken) en wordt meerdere keren per jaar georganiseerd in het Purple Monkey Opleidingscentrum te Vleuten. Beide dagen duren van 09.32 tot circa 16.30 uur. Deze open trainingen worden verzorgd door John Cliteur (trainer en auteur van de boeken Leer Leren en Breinwijzer). In-company bij scholen, huiswerkinstituten of georganiseerd door particulieren, is deze training op elke gewenste dag en locatie mogelijk.

kosten van deelname aan een open training sCholier en ouder

De kosten van deelname aan deze tweedaagse training bedragen in totaal € 550,- voor een scholier met ouder (€ 275,- per persoon) inclusief cursusmateriaal en koffie/thee/lunch. De kosten van een extra scholier of extra ouder bedragen € 200,-.

Alle deelnemers ontvangen een set cursusmateriaal, zoals een Purple Monkey mindmapblok, een set Stabilo Mindmapstiften, Stabilo markeerstift en jongleerballen. Daarnaast ontvangen de scholieren het boek Leer Leren als naslagwerk.

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Leer Samen Leren voor scholier en ouder

za 14 sep Leer Samen Leren voor scholier en ouder (dag 2 op 5 okt) Inschrijven