Tweedaagse Creatief Denken
Leer in een kleine groep en ontspannen sfeer Creatief Denken. Het hele creatieve denkproces in 2 opeenvolgende dagen. In-company is het ook mogelijk om in een workshop van een dagdeel een introductie te verzorgen over het Creatief Denken.

Deelnemers leren hoe ze ‘voorbij de analyse’ kunnen denken en hoe ze creativiteit op een zinvolle en structurele manier in kunnen zetten in het leven van alledag. De geleerde creatieve technieken kunnen worden ingezet bij het oplossen van problemen, maar ook bij het verbeteren van een bestaande situatie en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Het uiteindelijke doel is dat de deelnemers hun analytische- en creatieve vaardigheden zodanig kunnen gebruiken dat ze elkaar aanvullen en versterken.

De deelnemers wordt vooraf gevraagd of ze enkele praktijkvraagstukken willen aanleveren. Tijdens de training worden deze vraagstukken gebruikt als case om een divergerende fase te doorlopen. Deze fase begint met ‘in the box-denken’. De deelnemers leren hoe ze snel de denkkracht van een groep kunnen bundelen en alle logische oplossingen kunnen verzamelen. Hierbij maken ze onder meer kennis met de techniek Brainwriting. Verder krijgen ze een aantal fantastische technieken aangereikt die blokkades doorbreken en aanzetten tot creatief denken. Hierdoor zijn ze in staat om op een serieuze, structurele manier op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

Achteraf zijn alle ideeën logisch! Bij het creatief denken wordt in eerste instantie het oordeel uitgesteld. In de convergerende fase van het creatief proces komt het oordeel terug en wordt het ‘kaf van het koren’ gescheiden.

De deelnemers krijgen gereedschappen aangereikt om de geleerde technieken daadwerkelijk zelf in de praktijk toe te passen. Daarnaast leren zij hoe ze, zonder zelf een afbreukrisico te lopen, anderen kunnen betrekken bij en kunnen begeleiden in een creatief traject.

De open training wordt verzorgd door John Cliteur, oprichter van Purple Monkey. John is ruim 18 jaar trainer op het gebied van het Breinonderwijs (o.a. creatief denken, time management, leer leren, leer studeren, geheugenoptimalisatie, mindmappen en snellezen).

duur en locatie

De training wordt als open variant op twee opeenvolgende dagen aangeboden in het Purple Monkey opleidingscentrum te Vleuten. Beide dagen duren van 09.30 tot 17.00 uur. Tevens wordt de training in-company verzorgd. Bij deze laatste variant heb je de mogelijkheid om gezamenlijk bedrijfseigen vraagstukken/probleemstellingen op te lossen!

Kosten van deelname aan een open training creatief denken

Tweedaagse training Creatief Denken € 995,- per persoon (vrijgesteld van BTW en inclusief cursusmateriaal/koffie/thee/lunch). Het cursusmateriaal omvat een reader, blok, pen en jongleerballen.

 

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Tweedaagse training Creatief Denken

ma 23 mrt Tweedaagse training Creatief Denken (dag 2 op 24 mrt) Inschrijven
di 6 okt Tweedaagse training Creatief Denken (dag 2 op 7 okt) Inschrijven