Creatief denken
Leer in een kleine groep en ontspannen sfeer Creatief Denken. Het hele creatieve denkproces in 2 dagen. In-company is het ook mogelijk om in een workshop van een dagdeel een introductie te verzorgen over het Creatief Denken.

In deze tweedaagse training Creatief Denken leer je hoe je ‘voorbij de analyse’ kunt denken en hoe je creativiteit op een zinvolle en structurele manier in kunt zetten in het leven van alledag. De geleerde creatieve technieken kunnen worden ingezet bij het oplossen van problemen, maar ook bij het verbeteren van een bestaande situatie en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Het uiteindelijke doel is dat je je analytische- en creatieve vaardigheden zodanig kunt gebruiken dat ze elkaar aanvullen en versterken.

Voorafgaande aan de training wordt gevraagd of je enkele praktijkvraagstukken wilt aanleveren. Tijdens de training worden deze vraagstukken gebruikt als case om een divergerende fase te doorlopen. Deze fase begint met ‘in the box-denken’. Hier leer je hoe je snel de denkkracht van een groep kunt bundelen en alle logische oplossingen kunt verzamelen. Hierbij maak je onder meer kennis met de techniek Brainwriting. Verder krijg je een aantal fantastische technieken aangereikt die blokkades doorbreken en aanzetten tot creatief denken. Hierdoor ben je in staat om op een serieuze, structurele manier op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

Achteraf zijn alle ideeën logisch! Bij het creatief denken wordt in eerste instantie het oordeel uitgesteld. In de convergerende fase van het creatief proces komt het oordeel terug en wordt het ‘kaf van het koren’ gescheiden.

In de training krijg je gereedschappen aangereikt om de geleerde technieken daadwerkelijk zelf in de praktijk toe te passen. Daarnaast leer je hoe je, zonder zelf een afbreukrisico te lopen, anderen kunt betrekken bij en kunnen begeleiden in een creatief traject.

De open training Creatief Denken wordt verzorgd door John Cliteur, oprichter van Purple Monkey. John is ruim 23 jaar trainer en verzorgt trainingen o.a. op het gebied van snellezen en mindmappen, creatief denken, timemanagement en mentale fitheid, geheugenoptimalisatie, leer leren en leer studeren.

duur en locatie

De training wordt als fysieke open variant op twee opeenvolgende dagen gegeven in het Purple Monkey opleidingscentrum te Vleuten. Beide dagen duren van 09.30 tot 17.00 uur.

Ook bieden we regelmatig een online open variant via MS Teams. De training vindt dan plaats op vier werkdagen (met telkens een week ertussen) van 09.00-12.30 uur.

Tevens wordt de training in-company verzorgd, zowel als klassikale training als online. Bij de in-company variant heb je de mogelijkheid om gezamenlijk bedrijfseigen vraagstukken/probleemstellingen op te lossen!

Kosten van deelname aan een open FYSIEKE training

Training Creatief Denken € 995,- per persoon (vrijgesteld van btw en inclusief benodigd cursusmateriaal). Dit cursusmateriaal bevat onder andere een reader, notitieblok en pen.

Kosten van deelname aan een open ONLINE training

Online training Creatief Denken € 805,- per persoon (vrijgesteld van btw en inclusief bestand met afdrukbare reader).

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Creatief Denken

ma 24 jun Creatief Denken (dag 2 op 25 jun) Inschrijven
di 15 okt Creatief Denken (dag 2 op 16 okt) Inschrijven
ma 27 jan Creatief Denken (dag 2 op 28 jan) Inschrijven