Geheugentechnieken is een onderdeel in de (open) training 'Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen'. In-company kan dit onderdeel ook zelfstandig worden gevolgd in een workshop van enkele uren tot een dagdeel.

Wij lopen rond met het brein van een jager/verzamelaar in een kantooromgeving. Mensen zijn helemaal niet ingesteld op het maken van aantekeningen, het lezen van rapporten en het bijwonen van vergaderingen. De afweging of iets het waard is om te onthouden of niet, wordt gemaakt door een onbewust gedeelte van het brein. Tijdens dit onderdeel leer je hoe het brein die keuze maakt. Hierbij komen o.a. de door Purple Monkey gedefinieerde ‘Leerladder’ en ‘Geheugenpijlers’ aan de orde. Het stelt je in staat om voortaan de zaken die je zelf op een rationeel niveau belangrijk vindt zodanig aan het brein aan te bieden dat ook het onbewuste gedeelte van het brein ze wil onthouden. Je krijgt hierdoor een aantal kapstokken om zo snel mogelijk te kunnen leren en te onthouden. Daarnaast komt een aantal geheugentechnieken aan de orde die je helpen bij het onthouden van namen, spreken in het openbaar, onthouden van getallen en reproduceren en onthouden van lijsten (actielijsten, etc.).

De geheugentechnieken zijn op zichzelf handig, maar geven je vooral inzicht in de kracht van het geheugen en hoe je die kracht zo goed mogelijk kan gebruiken in het leven van alledag. Bijvoorbeeld om de zaken die je leest en belangrijk vindt goed te onthouden.

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Open trainingen waarin dit onderwerp voor komt

di 24 sep Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen (dag 2 op 1 okt) Informatie
Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen
Het paradepaardje van het Breinonderwijs! Met Mindmappen en informatie structureren, Geheugenoptimalisatie, Werking van het brein, Waarnemen en Snellezen.
Inschrijven
do 14 nov Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen (dag 2 op 21 nov) Informatie
Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen
Het paradepaardje van het Breinonderwijs! Met Mindmappen en informatie structureren, Geheugenoptimalisatie, Werking van het brein, Waarnemen en Snellezen.
Inschrijven