Tweedaags Breinonderwijs
We leren je hoe het brein werkt, wat je daaruit kunt opsteken en hoe je die kennis toe kunt passen om slimmer en efficiënter te werken. De meest gevraagde training, zowel open als incompany! In-company is het ook mogelijk om in een workshop van een dagdeel een onderdeel uit deze training te verzorgen.

Je brein krijgt in deze training Breinonderwijs, met onderdelen als mindmappen en snellezen, figuurlijk een complete make over. Je krijgt eerst inzicht in de werking van het brein. Door deze kennis zullen de concrete tips en handvatten die in de cursus gegeven worden in een ‘vruchtbare bodem’ terechtkomen. Vervolgens komt het mindmappen aan de orde. Dit is een techniek waarbij delen van de hersenen worden gebruikt die je doorgaans niet gebruikt bij het maken van aantekeningen. Deze techniek is zeer geschikt om complexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en de creativiteit te vergroten.

De trainer gaat in op motivatie en concentratie en hoe je kunt omgaan met de invloed van de omgeving.

De afweging of iets het waard is om te onthouden of niet, wordt gemaakt door een onbewust gedeelte van het brein. Je leert hoe het brein die keuze maakt. Dat stelt je in staat om voortaan de zaken die je zelf op een rationeel niveau belangrijk vindt zodanig aan het brein aan te bieden dat ook het onbewuste gedeelte van je brein ze wil onthouden. Je krijgt hierdoor een aantal kapstokken om zo snel mogelijk te leren en te onthouden.

Tot slot leer je snellezen. De meeste deelnemers verdubbelen hun leessnelheid en het begrip van de gelezen tekst blijft gelijk of neemt zelfs toe. Het stelt je in staat om effectiever met teksten om te gaan.

RESULTAAT

Na de training heb je inzicht in de werking van het brein, wordt prioriteiten stellen eenvoudiger, de kwaliteit van het werk stijgt en stress vermindert. Veel deelnemers waarderen deze training met het rapportcijfer 10!

De open training wordt verzorgd door John Cliteur, oprichter van Purple Monkey. John is ruim 21 jaar trainer op het gebied van het Breinonderwijs (bijvoorbeeld  creatief denken, time management, leer leren, leer studeren, geheugenoptimalisatie, mindmappen en snellezen).

duur en locatie

De training vindt als open training regelmatig plaats in het Purple Monkey opleidingscentrum te Vleuten (goed bereikbaar per openbaar vervoer en met de auto en gratis parkeren). De beide dagen starten om 09.30 uur en duren tot circa 17.00 uur. De training wordt onderbroken door korte pauzes voor koffie/thee en een lunchpauze waarin voor de deelnemers een lunchbuffet klaar staat.

Kosten van deelname aan een open training

Tweedaags Breinonderwijs € 995,- per persoon (vrijgesteld van btw en inclusief cursusmateriaal/koffie/thee/lunch). Het cursusmateriaal bestaat o.a. uit een Purple Monkeyblok, Stabilo-stiften en het boek Breinwijzer (auteur Purple Monkey trainer John Cliteur).

Ook oNLINE mogelijk

Niet elke training is geschikt om online te volgen. Deze training wel! Volg de training samen met je team of afdeling. Vraag hier een offerte aan!

 

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Tweedaags Breinonderwijs

ma 5 sep Tweedaags Breinonderwijs (dag 2 op 12 sep) Inschrijven
do 8 dec Tweedaags Breinonderwijs (dag 2 op 15 dec) Inschrijven