Training zeer geschikt voor organisatie-adviseurs, beleidsmedewerkers, onderzoekers, communicatieadviseurs, marketing- en pr-medewerkers en projectbegeleiders.

In deze tweedaagse training met optionele vervolgdag leren deelnemers hun schrijvend brein optimaal te gebruiken. Deelnemers krijgen inzicht in het creatief schrijfproces dat drie stappen omvat: voorbereiden, schrijven en presenteren. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het divergeren en convergeren als methode voor het schrijven van teksten. Door technieken als freewriten, brainstormen en verdiepende vragen stellen, leren deelnemers sneller materiaal verzamelen en ordenen.

Ook kijken we naar sterke en zwakke schrijfstrategieën. Deelnemers leren hun eigen schrijfstijl te onderzoeken en deze te verbeteren. Verder wordt er gewerkt met een basisconcept voor het schrijven voor verschillende media, zowel print als digitaal.

Tot slot leren deelnemers hun teksten aantrekkelijk en overtuigend te schrijven door gebruik te maken van verschillende stijlelementen, zoals beeldend en verhalend schrijven, dat de overtuigingskracht van hun tekst vergroot. De trainer voorziet de deelnemers telkens van feedback op de gemaakte teksten.

Na de training wordt het beginnen met schrijven makkelijker, de tekst boeiender en het schrijfplezier groter.

De training wordt verzorgd door Karel Witteveen, al 18 jaar specialist op het gebied van schrijftrainingen voor o.a. journalisten, redacteuren, tekstschrijvers, communicatieadviseurs en beleidsmedewerkers.

duur en locatie

De training vindt plaats in het Purple Monkey opleidingscentrum te Vleuten en alle dagen duren van 09.30 uur tot ca. 17.00 uur. Tussen de trainingsdagen is telkens een interval van 2 weken waarin deelnemers de gelegenheid krijgen om te oefenen met het schrijven.

kosten van deelname aan een open training effectief en breinwijs schrijven

Tweedaagse training Effectief en Breinwijs Schrijven € 995,- per persoon (vrijgesteld van BTW en inclusief cursusmateriaal/koffie/thee/lunch). Het cursusmateriaal bevat een schrijfblok, pen en het boek ‘Van idee naar tekst’ (auteur Karel Witteveen). De kosten van de optionele vervolgdag bedragen € 395,- per persoon.

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Effectief en Breinwijs Schrijven

di 12 nov Effectief en Breinwijs Schrijven (dag 2 op 26 nov) Inschrijven vervolgdag in overleg