Vergroot je creatieve vermogens door waarnemen en tekenen volgens de methode van Betty Edwards.

Purple Monkey en tekendocent Jacco van Dam hebben samen de driedaagse training ‘Objectief waarnemen en Breinwijs tekenen’ ontwikkeld. De training is gebaseerd op de methode ‘Drawing on the right side of the Brain’ van Betty Edwards.

De training is bedoeld voor iedereen die kwaliteiten als intuïtie, inzicht en creativiteit, een belangrijker plaats wil laten innemen. Je leert op een zuivere manier waar te nemen en te tekenen wat je daadwerkelijk ziet. Je zult verbaasd zijn over je eigen kunnen en al op de eerste dag van de training kijken veel deelnemers met ongeloof naar hun eigen tekening: ‘heb ik dat getekend?’. Tekenen geeft rust, maakt het hoofd leeg en ontspant de geest.

Nauwkeurig waarnemen en tekenen zijn op zich al competenties die de moeite waard zijn om te ontwikkelen. Daarnaast maken we een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. Veel van de deelnemers zijn werkzaam in het bedrijfsleven of bij de overheid. Tekenen is geen Haarlemmerolie, maar tijdens het tekenen kun je wel zaken ervaren die goed te vertalen zijn naar de werkzaamheden van alledag. We gebruiken het tekenen daarom als kapstok en helpen bij deze vertaling.

Tekenen heeft een relatie met aandacht te hebben voor anderen en voor je omgeving. Met een frisse blik te kijken, beter waar te nemen, je concentratie te verhogen, minder snel een oordeel klaar te hebben en zo tot betere beslissingen te komen. Tekenen helpt je om te focussen op het hier en nu.

Strategie heb je nodig, anders ga je als in een flipperkast alle kanten op. Maar ergens moet je ophouden met plannen maken en in beweging komen. Mark Twain zei het al in de 19e eeuw ‘Het geheim van vooruit komen is beginnen. Het geheim van beginnen is het opbreken van je overweldigende taken in behapbare taken . . . . en dan te starten met de eerste’. Bij een tekening begin je met een velletje blanco papier. Je kunt er lang over nadenken, maar ergens moet je de eerste lijn zetten. Door dit spanningsveld te vertalen naar de eigen praktijk geeft de training je een zetje in de rug om te starten en zaken te DOEN.

Theorie en praktijk worden in de training voortdurend afgewisseld door de trainers Jacco van Dam en John Cliteur.

duur en locatie

De driedaagse training wordt verzorgd in het Purple Monkey opleidingscentrum te Vleuten. Alle dagen duren van 09.00 tot 17.00 uur.

Kosten van deelname aan een open training

Driedaagse training Objectief waarnemen en Breinwijs tekenen € 995,- per persoon (vrijgesteld van btw en inclusief benodigd cursusmateriaal. Het cursusmateriaal bevat diverse tekenattributen, reader en het boek ‘Drawing on the right side of the brain’.

Data

Als er geen trainingsdata zichtbaar zijn, maak dan je belangstelling voor deze training kenbaar via ons contactformulier. We plannen dan in overleg met belangstellenden een trainingssessie in.

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Objectief waarnemen en Breinwijs tekenen

wo 27 nov Objectief waarnemen en Breinwijs tekenen (dag 2 op 28 nov) Inschrijven dag 3 = 29 nov
wo 11 jun Objectief waarnemen en Breinwijs tekenen (dag 2 op 12 jun) Inschrijven dag 3 = 13 juni