Docenten en mentoren
Door scholieren en studenten te leren hoe ze het beste kunnen leren, wordt studeren leuker. Ze hoeven minder tijd aan het huiswerk te besteden en halen toch betere cijfers.

Speciaal voor docenten en andere professionals in het onderwijs die lesgeven in studievaardigheden, hebben we de training Breinonderwijs voor het Onderwijsbrein ontwikkeld. Deze tweedaagse training verzorgen wij in-company op scholen en universiteiten. Bij voldoende belangstelling bieden we de training ook in een open variant. Je leert diverse technieken en krijgt handvatten om je eigen manier van lesgeven te optimaliseren. Je boodschap wordt krachtiger en je leert hoe je scholieren en studenten kunt begeleiden bij het slimmer studeren.

De training staat eerst in het teken van het zelf goed doorgronden van de studietechnieken. Vervolgens komt ook de overdracht daarvan aan scholieren en studenten aan de orde. De door Purple Monkey ontwikkelde concepten ‘Leerladder’ en ‘Geheugenpijlers’ komen uitgebreid aan de orde. Tevens leer je alles over het maken van krachtige aantekeningen in de vorm van een mindmap, het structureren van informatie, plannen en over effectiever en efficiënter lezen. Aan het eind van de training heb je een duidelijk inzicht in de manier waarop het brein het beste leert. Je eigen lessen worden hierdoor krachtiger en je snapt wat de do’s en don’ts zijn bij het leren. Je kunt scholieren en studenten beter coachen op dit gebied.

Aansluitend aan deze opleiding hebben we een mentorprogramma beschikbaar met lessen studievaardigheden die in de mentorles kunnen worden gegeven.

Ligt het niet in de mogelijkheden om op je school of universiteit de training Breinonderwijs voor het Onderwijsbrein te organiseren ? En wil je individueel deelnemen aan een training? Maak dan je belangstelling kenbaar voor de open training in ons opleidingscentrum in Vleuten. Bij voldoende belangstelling plannen we, in overleg met de deelnemers, een training in.

DUUR EN LOCATIE

De training vindt als open training plaats in het Purple Monkey opleidingscentrum te Vleuten. De beide dagen starten om 09.30 uur en duren voort tot circa 17.00 uur.

KOSTEN VAN DEELNAME AAN EEN OPEN TRAINING

Breinonderwijs voor het Onderwijsbrein € 995,- per persoon vrijgesteld van btw en inclusief benodigd cursusmateriaal, koffie/thee/lunch.

Het is mogelijk om de training te bekostigen vanuit het STAP-budget.

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Breinonderwijs voor het onderwijsbrein: Leer anderen Leren