We leren je hoe het brein werkt, wat je daaruit kunt opsteken en hoe je die kennis toe kunt passen om slimmer en efficiënter te werken. De meest gevraagde training, zowel open als incompany! In-company is het ook mogelijk om in een workshop van een dagdeel een onderdeel uit deze training te volgen.

Je brein krijgt in deze training Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen, figuurlijk een complete make over. Je krijgt eerst inzicht in de werking van het brein. Door deze kennis zullen de concrete tips die in de cursus gegeven worden in een ‘vruchtbare bodem’ terechtkomen. Vervolgens komt het mindmappen aan de orde. Dit is een techniek waarbij delen van de hersenen worden gebruikt die je doorgaans niet gebruikt bij het maken van aantekeningen. Deze techniek is zeer geschikt om complexe informatie te structureren. Je kunt er ook gedachten mee ordenen en het voorbereiden van projecten, werkstukken en presentaties gaat met een mindmap efficiënter.

De afweging of iets het waard is om te onthouden of niet, wordt gemaakt door een onbewust gedeelte van het brein. Je leert hoe het brein die keuze maakt. Dat stelt je in staat om zaken die je zelf op een rationeel niveau belangrijk vindt, zodanig aan het brein aan te bieden dat ook het onbewuste gedeelte van je brein ze wil onthouden. Je krijgt hierdoor een aantal kapstokken om zo snel mogelijk te leren en te onthouden.

Tot slot leer je snellezen. De meeste deelnemers verdubbelen al tijdens de training hun leessnelheid, waarbij het begrip van de gelezen tekst gelijk blijft of daarmee zelfs toeneemt. Het zorgt dat je effectiever met teksten om kunt gaan. Je krijgt handvatten om de snelheid na de training verder op te voeren.

RESULTAAT

Na de training weet je hoe het brein werkt en ook hoe je die kennis toe kunt passen om slimmer en efficiënter te werken. Deelnemers zijn zonder uitzondering zeer enthousiast over de training en waarderen het met een gemiddelde van een 9,2!

De open training wordt verzorgd door John Cliteur, oprichter van Purple Monkey. John is ruim 23 jaar trainer en verzorgt open trainingen en maatwerktrainingen onder andere op het gebied van snellezen en mindmappen, creatief denken, timemanagement en mentale fitheid, geheugenoptimalisatie, leer leren en leer studeren.

duur en locatie

De training vindt als open training regelmatig plaats in het Purple Monkey opleidingscentrum te Vleuten (goed bereikbaar per openbaar vervoer en met de auto en gratis parkeren). De beide dagen starten om 09.30 uur en duren tot circa 17.00 uur. De training wordt onderbroken door korte pauzes voor koffie/thee en een lunchpauze waarin voor de deelnemers een lunchbuffet klaar staat. Tevens wordt de training in-company verzorgd, zowel als klassikale training als online.

Kosten van deelname aan een open training

Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen € 995,- per persoon (vrijgesteld van btw en inclusief benodigd cursusmateriaal). Dit cursusmateriaal bestaat o.a. uit een Purple Monkeyblok, Stabilo-stiften en het boek Breinwijzer (auteur Purple Monkey trainer John Cliteur).

 

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Trainingsdata voor Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen

di 24 sep Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen (dag 2 op 1 okt) Inschrijven
ma 2 dec Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen (dag 2 op 9 dec) Inschrijven