Bekostigen training uit opleidingsaanbod Purple Monkey Breinonderwijs met STAP-budget

De overheid wil dat je als werkende of werkzoekende kunt beslissen over je ontwikkeling tijdens je loopbaan. Werkenden en werkzoekenden kunnen daarvoor een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een opleiding uit het aanbod van Purple Monkey Breinonderwijs. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

STAP-budget

Je kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen via een portal van UWV. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Als het geld van een periode op is, probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. Het eerstvolgende aanvraagmoment is 28 februari 2023, om 10.00 uur. Zorg dat je op tijd inlogt, het is binnen een paar uur op!

Voorwaarden STAP-budget

Er is een aantal voorwaarden voor het aanvragen van het STAP-budget.

 • Je bent 18 jaar of ouder en hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt
 • Je bent EU-burger of bent partner van een EU-burger
 • Je bent in de periode van 27 maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen
 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen
 • De training die je wil volgen moet arbeidsmarktgericht zijn

Daarnaast moet de training in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de training aangevraagd te worden. De training moet starten binnen 3 maanden na de STAP-aanvraagdag.

Trainingen van Purple Monkey die in aanmerking komen voor STAP-budget

De volgende open trainingen van Purple Monkey zijn opgenomen in het Scholingsregister (https://www.stapuwv.nl/p/scholings-register) en komen in aanmerking voor een STAP-subsidie;

 • Breinonderwijs met Snellezen en Mindmappen (2-daagse training)
 • Creatief Denken (2-daagse training)
 • Mindmappen en informatie structureren (1-daagse training)
 • Objectief waarnemen en Breinwijs tekenen (3-daagse training)
 • Snellezen (1-daagse training)
 • Timemanagement en mentale fitheid (2-daagse training)

Met een toegekende STAP-subsidie is deelname aan alle bovengenoemde trainingen voor jou kosteloos.

Procedure om een training bij Purple Monkey te volgen met het STAP-budget

Stap 1; Kies je training uit ons aanbod en meld je aan via het digitale inschrijfformulier. Op het formulier vink je ‘Aanmelden met STAP-budget’ aan en in het opmerkingenveld vermeld je je geboortedatum (dit is een vereiste voor het STAP-aanmeldingsbewijs voor UWV). Gebruik je eigen adresgegevens en niet van een eventuele werkgever.

Stap 2; Je ontvangt van ons vervolgens via de mail het STAP-aanmeldingsbewijs, dit heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV.

Stap 3; Vraag het STAP-budget aan bij UWV. Ga op de STAP-aanvraagdag (6x per jaar, meestal op de 1e van de maand, om 10.00 uur) naar het STAP-portaal van UWV (https://www.stapuwv.nl/login ), log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Je dient hierbij het, van ons ontvangen, STAP-aanmeldingsbewijs te uploaden naar UWV.

Stap 4; Het UWV beoordeelt je aanvraag en je ontvangt van hen bericht als het STAP-budget is toegekend of eventueel is afgewezen. Dit kan na je aanvraag tot 4 weken duren.

Stap 5; Zend dit bericht direct aan ons door (info@purplemonkey.nl) zodat we de plek bij de training van je keuze definitief voor je kunnen reserveren.

Stap 6; Je ontvangt van ons de definitieve bevestiging en informatie over de training met onder andere het programma van de training en de routebeschrijving naar ons opleidingscentrum in Vleuten.

Stap 7; Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag door UWV betaald aan Purple Monkey. Wij verrekenen het met je trainingskosten. Je hoeft zelf niets bij te dragen.

Stap 8; Na afloop van de training ontvang je van ons een bewijs van deelname.

Stap 9; Purple Monkey meldt bij UWV dat je hebt deelgenomen. Binnen 3 maanden na afloop van de training controleert UWV of de training is afgerond en of aan alle verplichtingen voor de subsidieregeling is voldaan.

CEDEO-erkenning

Trainingen van een Cedeo-erkende opleider komen in aanmerking voor het STAP-budget. Purple Monkey heeft een Cedeo-erkenning. Deze erkenning geldt als hét keurmerk voor de hele Nederlandse HR-sector. Centraal in de Cedeo-erkenningsprocedure staat het uitgebreide klanttevredenheidsonderzoek onder de opdrachtgevers van de organisatie. Om voor een Cedeo-erkenning in aanmerking te komen moet een aanbieder voldoen aan nauw omschreven kwantitatieve en kwalitatieve criteria. In ieder geval moet tenminste 80% van de respondenten aangeven ‘tevreden tot zeer tevreden’ te zijn over de dienstverlening, de samenwerking en de behaalde resultaten. In de zomer van 2022 heeft Purple Monkey opnieuw voor de komende 2 jaar de Cedeo-erkenning ontvangen met een score van 100%!

Vraag een offerte aan voor een in-company training
Aanvragen
Vraag een van onze brochures aan
Aanvragen
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden